Project WegWijs in Sittard-Geleen

Vrouwen kunnen nog  mee doen!
Het project Wegwijs in Sittard-Geleen is in april 2012 gestart en zal zeker nog doorgaan tot 1 juni 2013. Het doel van het project is om de positie en participatie van allochtone vrouwen in Sittard-Geleen te versterken.

Het project wordt uitgevoerd door Partners in Welzijn in opdracht van de gemeente Sittard-Geleen.
 

Hoe?
Gemotiveerde en getrainde vrijwilligers, WegWijzers genaamd, begeleiden andere vrouwen, de zogeheten Voortburgeraars, in taal en sociale redzaamheid. Dit gebeurt d.m.v. wekelijkse bijeenkomsten op verschillende locaties in de gemeente Sittard-Geleen.
  
Onder begeleiding van een WegWijzer gaan de Voortburgeraars oefenen met de Nederlandse taal. Dit gebeurt in een groepje, met andere vrouwen uit dezelfde omgeving. De bijeenkomsten gaan bijvoorbeeld over opvoeden, gezondheidszorg, sport, vrijwilligerswerk, enz. De thema’s worden samen met de vrouwen bepaald. Door mee te doen aan WegWijs komen vrouwen in een  netwerk met andere vrouwen. Zo leren ze beter Nederlands en leren ze andere vrouwen kennen in hun eigen buurt.

Voor wie?
WegWijs is er voor allochtone vrouwen die wonen in Sittard-Geleen.
Vrouwen die klaar zijn met taallessen,  die een inburgeringstraject hebben gevolgd (wel of niet afgemaakt), die verder willen oefenen met Nederlands spreken, die contact willen met andere vrouwen, of beter hun weg willen vinden in Sittard-Geleen.

Hoe lang duurt het?
De vrouwen doen tenminste 3 maanden mee aan WegWijs. Eén keer per week is er contact met de WegWijzer en andere vrouwen die meedoen. Daarna wordt  samen met de WegWijzer bekeken of men door wilt gaan. Er is een eigenbijdrage van € 1,50.

Waar?
De bijeenkomsten vinden plaats op verschillende dagen en tijden in de wijken Lindenheuvel, Geleen Zuid, Stadbroek en Limbrichterveld.

Aanmelden?
Er is op dit moment in alle groepen nog plek voor vrouwen die willen deelnemen!
Wilt u meedoen aan WegWijs in Sittard-Geleen of kent u iemand die misschien interesse heeft om mee te doen? Of wilt u er meer over weten? Dan kunt u contact opnemen met Anne Fingskes of Manuela Ronda van Partners in Welzijn. Telefoon: 046-4575700. Email: afingskes@piw.nl of mronda@piw.nl

Be Sociable, Share!
Be Sociable, Share!